La nostra escola

L’Escola Princeps de Barcelona, amb més de 60 anys dedicats a l’ensenyament, és un centre educatiu de referència a Nou Barris. Valors, plurilingüisme, proximitat i innovació, formen part de la nostra tasca com Entitat Educativa. Som una petita Escola, amb una línia d’Educació Infantil i Primària, però amb un gran Projecte. Estimulació primerenca, aprenentatge cooperatiu, intel·ligències múltiples, ajuden als/a les nostres alumnes a adquirir les capacitats i competències necessàries per a formar part de la societat del futur.

Els nostres nens i nenes son el més important del Projecte de Centre. Desenvolupar al màxim les seves capacitats i afavorir una educació basada en valors, és la clau per aconseguir una millora de l’èxit educatiu. Quan acaben l’Etapa a sisè de Primària, ens sentim orgullosos d’allò que han esdevingut, sent testimonis directes de la seva evolució, tant acadèmica com personal. Tenim un Currículum molt complert que abasta totes les disciplines, que treballem transversalment per a que el nostre alumnat pugui aprendre i destacar en diferents matèries. Els hi donem les eines per a que siguin protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge.

L’equip de mestres treballa amb una gran il·lusió i motivació per a comprendre les necessitats de cada estudiant. Estem coordinats amb les famílies i és així com arribem a conèixer a cada nen i nena i la manera en que millor aprenen. Treballem les emocions i tenim una relació propera amb els/les nostres  alumnes. Els ajudem a entendre l’important que és cada un/a d’ells/elles. Les seves diferències els enriqueixen i assenten les bases de la seva identitat.

Potenciem els valors de solidaritat, de cooperació, de respecte, de generositat, d’honestedat, de responsabilitat, de sostenibilitat, de companyonia, d’empatia, d’esforç i d’esperit crític, que valoraran com una gran ensenyança de vida en el futur, i que farà que recordin la seva escola com una part molt important en la seva formació com a persones.

L’Escola Princeps de Barcelona, amb més de 60 anys dedicats a l’ensenyament, és un centre educatiu de referència a Nou Barris. Valors, plurilingüisme, proximitat i innovació, formen part de la nostra tasca com a Entitat Educativa

La nostra història

L’Escola Princeps, inicia la seva activitat docent l’any 1958 al Barri del Verdum, al Districte de Nou Barris. Va començar com una acadèmia, situada a la Via Júlia, 31 (antic carrer Portadella) i anomenada “23 d’Abril”. Al 1960 es va construir el segon edifici al carrer de l’Artesania, 46, al que se li va posar el nom de “Princeps”, provinent del llatí “el primer”, d’aquí que la nostra escola fos coneguda des de sempre com “Princeps-23 d’Abril”.

L’any 1979, amb la jubilació del propietaris, l’equip docent va crear una cooperativa de mestres per continuar amb la tasca començada pels fundadors. Però no fou fins l’any 2005, que va passar a la gerència d’una cooperativa familiar, que l’Escola Princeps va començar a evolucionar cap a un nou model d’ensenyament de qualitat, modern, personalitzat, innovador i basat en els valors com a pilar bàsic de formació de les persones.

La construcció del nou edifici de Primària a l’any 2016, va ser un altre canvi important a la vida de tots nosaltres i de la nostra escola. Situat al carrer de l’Artesania, 38, va portar a un canvi d’organització de l’etapa, amb modernes instal·lacions i equipaments, creant espais oberts i propers, amb un bonic pati, i sobretot, va ser compartit i recolzat per tota la Comunitat Educativa.

Som una escola petita, d’una línia, en la que tant l’equip directiu com tot l’equip docent, tenim molta cura de la formació integral dels infants que seran les persones que formaran la base de la nostra societat del futur.

El nostre equip humà és un equip cohesionat i estable, integrat per professionals que es formen de manera continuada per adaptar-se a les noves maneres d’ensenyar, que treballa per a un objectiu comú, la formació tant acadèmica com personal dels/de les nostres alumnes.

Començant per la Llar d’Infants i acabant a sisè, cada curs és important i va modelant l’alumne cap a la finalització de l’etapa de Primària. Pretenem que els/les nostres alumnes tinguin una base sòlida per a afrontar l’Etapa de Secundària.

El nostre Projecte Educatiu

A l’Escola Princeps volem:

Desenvolupar al màxim les capacitats dels nostres alumnes i afavorir una educació basada en VALORS.

La millora de l’èxit educatiu.

DESCARGAR PDF

La nostra oferta educativa

Som una petita escola amb un gran Projecte.

Disposem de dues aules d’Educació Infantil de primer Cicle (Llar d’Infants), una línia d’Educació Infantil de segon Cicle (P-3, P-4 i P-5) i una línia d’Educació Primària.

Educació Infantil

A l’Educació Infantil, situada a  l’edifici del carrer Via Júlia, 31 tenim dues aules de Llar d’Infants, separant els infants d’1 i 2 anys, i una aula per cada curs del parvulari, que compren les edats de 3, 4 i 5 anys.

DESCOBREIX MÉS

Educació Primària

A l’Educació Primària, situada a l’edifici del carrer Artesania,38 hi ha una aula per cada curs, de primer a sisè, comprenent les edats de 6 a 12 anys.

DESCOBREIX MÉS

El nostre equip

Equip Directiu

 • Directora: Francisca Sáez
 • Sots-Directora: Francis Ballesté
 • Sots-directora pedagògica: Maite Ballesté
 • Cap d’Estudis: Maria Mora

Equip Docent

Educació Infantil 1r Cicle:
 • Ana Ormaechea
 • Sara Arjona
Educació Infantil 2n Cicle:
 • Pilar García
 • Elena Méndez
 • Vanessa Barreiro
 • Maite Peralta
Educació Primària:
 • Susana Herruzo
 • Emi Llorens
 • Yolanda Guarido
 • Fátima Blanco
 • Maria Mora
 • Maria Busto
Especialistes:
 • Llengua Anglesa: Victoria García
 • Llengua Francesa: Maite Ballesté
 • Educació Física: Marcos Hernández

Segueix-nos a les xarxes socials: